MicroDynamicsAX

Ce noutăți va aduce Microsoft Dynamics AX7 ?

20.08.2015

Dynamics AX este cea mai robustă soluție ERP dezvoltată de Microsoft. Recent compania a anunțat oficial, în cadrul conferinței anuale Convergence 2015 din luna iulie, lansarea următoarei versiuni, Dynamics AX 7.

Dynamics AX 7.0 sau AX 2015, cunoscut, de asemenea, sub numele de cod “Rainier” promite să impresioneze utilizatorii AX prin livrarea unei noi platforme pentru dezvoltatorii de AX, incluzând opţiunile: on premises, cloud public şi cloud privat.

Platforma se focusează în principal pe oferirea clineților a ceea ce au nevoie, atunci când au nevoie, asigurându-le acestora o mai bună înțelegere a operațiunilor și proceselor de business.

Strategia de produs aleasă pentru Microsoft Dynamics AX 7 va fi “mobile first – cloud first”.

 • Mobile first – noile îmbunătățiri garantează că experiența utilizatorului cu aplicaţia va fi aceeași indiferent de platforma dispozitivului de pe care este accesată.
 • Cloud first – noua platformă optimizată a lui AX 7 este potrivită pentru implementările în cloud public sau privat, abordarea pe Windows Azure fiind “lucrul de care ai nevoie, atunci când ai nevoie”.
 •  

  Iată care sunt cele 7 funcţionalităţi cheie care vor fi, cel mai probabil, incluse în Dynamics AX 7:

  1. Livrare prin Cloud

  Microsoft a anunţat că Dynamics AX 7 va fi o aplicaţie cloud-first. Aceasta urmează un trend pe care l-am văzut și la alte produse emblematice ale Microsoft. Cea mai recentă actualizare va profita din plin de platforma de cloud Microsoft Azure, Windows Server și Microsoft Cloud OS. De fapt, Microsoft a declarat că AX 7 2015 va fi lansat iniţial numai pe Azure şi nu va fi disponibil pentru implementări on-premise decât 6 luni mai târziu.
  Mutarea Dynamics pe Azure și în cloud oferă o gamă mai largă de beneficii. Acesta va fi mai ușor de integrat cu alte produse Microsoft de tip cloud-based, precum Office 365. De asemenea, Dynamics devine mai ușor de utilizat la nivel global, pe mai multe dispozitive. Implementarea cloud poate face Dynamics mai accesibil companiilor fără o infrastructură IT extinsă.

  2. Focus pe accesibilitate mobilă

  Se așteaptă ca Dynamics AX 7 să fie disponibil într-o gamă largă de dispozitive mobile, ceea ce face îl face operaţional pe aproape orice smartphone sau tabletă modernă. Acest lucru este tot mai necesar în măsura în care mediul de afaceri, tot mai dependent de cloud solicită ca toate operațiunile și datele să fie disponibile în orice moment şi din orice locaţie. Având acces la date în timp real de la Dynamics prin intermediul unui dispozitiv mobil va oferi angajaților și proprietarilor de afaceri o mai bună informare pentru a lua decizii în cunoștință de cauză din mers, fără a fi nevoiți să fie prezenți la birou.

  3. Cel mai bun din clasa Lifecycle Services Management

  Pregateşte-te să interacționezi cu cel mai bun produs din clasa Lifecycle Services Management, Dynamics AX 7. Este de așteptat ca Microsoft să mențină și să extindă Serviciile Lifecycle care sunt deja în vigoare. Acest tip de management este disponibil pentru oricine foloseşte cele mai noi upgradeuri de Dynamics, chiar dacă acesta este implementat pe sistemele locale sau în cloud. Cel mai bun din clasa Lifecycle Services Management presupune îmbunătățirea fiabilității şi calitatea implementării lui Dynamics utilizat de orice tip de afacere.

  4. Noul client de pe web

  O altă schimbare este că Dynamics AX 7 va fi accesibil prin intermediul unui client web în locul clientului din spatele unui desktop. Acest lucru înseamnă că orice utilizator va putea accesa baza de date Dynamics prin intermediul unui browser web şi nu va fi nevoit să instaleze aplicații personalizate pe fiecare sistem sau dispozitiv. Astfel, clienţii din browserul web vor putea permite oricui, din orice locaţie, să acceseze diferite module Dynamics. Având clienți comuni de pe web poţi îmbunătăți productivitatea și poti facilita colaborarea la nivel de business pentru proiecte on-line, indiferent de locație.

  5. Experiența utilizatorului HTML5

  Experiența utilizatorului Dynamics AX 7 se bazează pe același cadru folosit în Windows 8, îmbunătățit în Windows 10. Această interfață folosește versiunea HyperText Markup Language 5 (HTML5) ca bază. Interfața HTML5 este concepută pentru a fi ușoară și intuitivă. Reproiectarea noului design AX presupune o schimbare dramatică a ferestrelor şi meniurilor existente în versiunile anterioare ale Dynamics AX. Noul mediu aliniază Dynamics cu multe alte produse Microsoft curente. De asemenea, acesta va fi mai ușor de utilizat pe dispozitive mobile.

  6. Actualizări incrementale in loc de versionări ale produsului

  Urmând modelul care a fost adoptat de multi alţi dezvoltatori de software cloud, Microsoft va încheia versionările lui Dynamics. Înlocuirea sistemului strict de versiuni va fi o abordare bazată pe platforma de implementare. Fiecare platformă Dynamics va primi actualizări de fiecare dată când va fi necesar în loc de reinstalarea întregii suite de software. Acest lucru îți va permite să rămâi conectat, deoarece problemele de compatibilitate nu vor mai exista odată cu actualizările incrementale.

  7. Licențiere pe bază de abonament

  O altă caracteristică a lui Dynamics AX 7 este un regim de licențe mai flexibil, bazat pe abonamente. Tradiţionalul model de licenţiere Microsoft a fost, uneori, greoi mai ales pentru afacerile care au avut fluctuații sezoniere de volum. Cumpărarea licențelor suplimentare care nu ar putea fi utilizate este imposibilă. Noul model, mai flexibil, permite clienţilor să cumpere abonamente pentru a utiliza Dynamics în funcţie de necesitate, pentru ca să le poată anula mai târziu.