ALTIMATE a instalat în Craiova sisteme complexe pentru eficientizarea traficului și reducerea poluării în valoare de peste 2,4 milioane de euro

ALTIMATE a finalizat în 2023 mai multe proiecte menite să fluidizeze traficul în zonele critice ale Craiovei, să reducă amprenta de carbon prin prioritizarea și modernizarea căilor de rulare a mijloacelor de transport în comun electrice, dar și să crească comfortul și siguranța cetățenilor în trafic și a veniturilor la bugetul local.

Proiectele implementate de specialiștii companiei noastre în Bănie s-au cifrat la o valoare totală de peste 2,4 milioane de euro + TVA.

Astfel, modernizarea căii de tramvai de pe str. Henry Ford, unul dintre proiectele derulate de echipa ALTIMATE în acest an, a vizat implementarea unui sistem complex de management al traficului și integrarea de noi intersecții semaforizate în regim adaptiv în Centrul de Comandă și Control.

Fabrica Ford numără peste 6.000 de angajați, ceea ce înseamnă că era nevoie de o facilitare a accesului angajaților de platforma producătorului auto. Însă, zona Ford este cunoscută și pentru dezvoltarea comercială și imobiliară din ultimii ani, complicând orice traseu în această zonă a localității.

Tocmai de aceea, sistemul de prioritizare a mijloacelor de transport în comun prin intersectiile nou semaforizate, pus în funcțiune de specialiștii noștri, are rolul de a încuraja folosirea tramvaiului care ajunge la Fabrica Ford și de a genera o decongestionare a traficului.

Reducând timpul de deplasare cu tramvaiul și crescând atractivitatea acestui mod de deplasare la serviciu, se obțin venituri mai mari la bugetul local. De altfel, creșterea veniturilor la bugetul local este o componentă ce a stat la baza acestei investiții.

În cadrul proiectului a fost modernizată și infrastructura de transport (calea de rulare și infrastructura de contact).

Pentru proiectul Ford au fost instalate echipamente de ultimă generație, peste 70 de semafoare cu LED și aproximativ 16 dispozitive acustice pentru nevăzători.

Tehnologia LED a semafoarelor instalate în Craiova oferă o mai bună vizibilitate participanților la trafic, iar consumul de energie electrică a fost redus cu aproximativ 90%.

Operatorii din Centrul de Comandă și Control monitorizează traficul în timp real, în conformitate cu parametrii de trafic înregistrați în teren. Tramvaiele comunică bidirecțional cu Centrul, având prioritate de trecere în momentul în care se aproprie de o intersecție.

În cazul sistemelor de management al traficului în regim adaptiv, rezultatele se vor observa după câteva luni, acest interval fiiind necesar pentru ca senzorii să culeagă informații din intersecții și să “învețe” variațiile zilnice ale fluxurilor de trafic din aria deservită, cu scopul determinării unor timpi de semaforizare adecvați.

Cel de-al doilea proiect, care a avut ca scop modernizarea Sistemului de Transport Public cu Autobuzul în Municipiu a urmărit, de asemenea, prioritizarea autobuzelor electrice în intersecțiile nou semaforizate, pentru a încuraja decongestionarea traficului, reducerea poluării și creșterea veniturilor la bugetul local.

Specialiștii ALTIMATE au instalat automate de dirijare a circulatiei, peste 100 de semafoare cu LED și apoximativ 38 de dispozitive acustice pentru nevăzători.

Un al treilea proiect a vizat extinderea sistemului de management al traficului prin integrarea  intersecțiilor semaforizate cu LED cu funcționarea în regim adaptiv.

De asemenea, echipa noastră a realizat lucrări de semaforizare a accesului în Mall Promenada, un punct comercial foarte atractiv și vizitat de craioveni. Astfel, a fost implementat un sistem de semaforizare a intersecțiilor ce deservesc accesul în/din Mall, care a fost ulterior integrat în Centrul de Comandă și Control.

Nu în ultimul rând, specialiștii noștri au semaforizat pasajul suprateran auto și pietonal ce deservește accesul în magazinul Dedeman. Sistemul de semaforizare a fost integrat, de asemenea, în Centrul de Comandă și Control al traficului din municipiu.

Pentru informații suplimentare despre proiectele derulate de ALTIMATE puteți consulta pagina web – www.altimate.ro – sau ne puteți contacta la adresa de e-mail: dcc.tiuim@tiuim.com.

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus