Altimate a realizat sistemele de curenți slabi pentru stația de metrou Tudor Arghezi

Altimate a participat la realizarea celei mai noi stații de metrou din București, Tudor Arghezi, prin furnizarea și implementarea sistemelor de ultimă generație de curenți slabi pentru securizarea spațiilor, protecția și informarea călătorilor.

Această stație face parte din Magistrala 2 și se află între stația de metrou Berceni și șoseaua de centură. Stația are rolul de a fluidiza traficul din zona de sud a Capitalei și de a permite extinderea rețelei de metrou către comuna Berceni, în viitor. Beneficiarul proiectului a fost Asocierea formată din Sectorul 4 al Municipiului București și Societatea de Transport cu Metroul București „METROREX SA”, iar lucrările au fost finanțate 100% din fonduri europene. Antreprenor General a fost Asocierea formată din UTI CONSTRUCTION AND FACILITY MANAGEMENT S.A., SOMET S.A., TIAB S.A., CONSTRUCȚII ERBAȘU S.A.

Astfel, în stația de metrou Tudor Arghezi echipa Altimate a instalat un sistem de supraveghere format din 70 de camere video, montate la nivelul peronului, în cele două vestibule și în cele cinci zone de acces. Stația a fost dotată cu un sistem de detecție la incendiu menit să protejeze călătorii și personalul Metrorex în situații de urgență. Specialiștii noștri au implementat soluții moderne de radiocomunicații, telefonie, informare a călătorilor și de ceasoficare. Pentru protecția bunurilor au fost instalate sisteme de alarmare la efracție.

În scopul îmbunătățirii mobilității călătorilor și creșterii confortului acestora, Altimate a instalat în stația de metrou Tudor Arghezi și un sistem performant de taxare automată. De asemenea, a realizat comunicațiile între noua stație de metrou și restul stațiilor Metrorex. 

Toate soluțiile au fost integrate cu sistemele existente la Metrorex, iar managementul tehnic al stației se realizează din Dispeceratul aflat la Piața Unirii.

Lucrările realizate de Altimate la stația de metrou Tudor Arghezi au început în august 2021 și au fost finalizate în termenul contractual, finalul anului 2022, demonstrând buna colaborare  și disciplina echipelor de implementare a proiectului.  

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus