Parcare Otopeni

Altimate a modernizat parcările din cadrul Aeroportului Internațional Otopeni

Altimate a instalat și integrat la Aeroportul Otopeni cel mai modern sistem de management al parcării din România, care permite plata cu cardul și funcționeaza pe bază de tichete cu cod de bare și recunoaștere a numărului de înmatriculare a autovehicului, asigurând accesul/evacuarea rapidă a mașinilor. Proiectul, în valoare de peste 3 milioane de euro, a avut ca obiectiv modernizarea parcărilor de la Sosiri (P2), Plecări (P1), Termen Lung (P3, P4, P5) și Angajați Vest. Acestea au fost dotate cu terminale de intrare/ieșire, automate de plată de exterior/interior, bariere, camere video de recunoaștere a numărului de înmatriculare. 

Cele 16 automate de plată de exterior/interior instalate în cadrul proiectului permit scanarea tichetului de parcare și efectuarea plății atât în numerar, cât și cu card bancar, aceasta fiind prima parcare din țara noastră în care se poate realiza plata cu cardul direct la automatul de plată.

Terminalele de ieșire permit scanarea tichetului de acces și plata cu cardul bancar, fiind dotate cu POS-uri. 

Barierele asigură/restricționează accesul utilizatorilor și sunt prevăzute cu camere LPR, fiind interconectate cu sistemul de acces. Soluția permite recunoașterea fiecărui număr de înmatriculare și printarea acestuia pe tichetul de acces. 

Pentru asigurarea unui nivel ridicat de securitate, au fost instalate camere video de ultimă generație care supraveghează zonele de acces, automatele de plată și fiecare spațiu de parcare.

Pentru informarea și ghidarea șoferilor, Altimate a instalat detectori de semnalizare a locurilor libere, panouri care afișează locurile libere, precum și un sistem de comunicație audio. 

În vederea funcționării optime a noului sistem de management al parcării, a fost realizat un nou Dispecerat de Parcare, dotat cu cele mai moderne echipamente de monitorizare.  

În prezent, proiectul de modernizarea a parcărilor din cadrul AIHCB este în derulare, fiind realizat în proporție de 85%. La finalizarea proiectului, în 2023, călătorii vor putea beneficia de un sistem de plată a parcării complex, aceasta putând fi efectuată la terminalele de ieșire (cu card bancar), la automatele de plată de exterior/interior (cu card bancar/numerar), prin aplicație mobilă, prin SMS sau la cele 2 puncte de încasare cu operator (amplasate în Terminalul Plecări Extindere și pe culoarul de legătură dintre Plecări și Sosiri).

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus